Project Pan 2017

Inițial, acest articol trebuia să fie un preferatele anului 2016, dar pentru că nu m-am mobilizat la timp, a devenit un Project Pan 2017.
Anul acesta mi-am propus să simplific și să micșorez colecția mea de produse cosmetice, să nu cumpăr ceva dacă nu am nevoie de acel articol și să termin produsele pe care le am desfăcute un timp îndelungat.
Prima categorie - parfumurile. Nu sunt genul care schimbă parfumul în funcție de cum s-au aliniat stelele azi, așa că văzând atâtea sticluțe (drăguțe, de altfel) în posesie, mi-am zis să ajung la obiectivul de a avea doar 2 parfumuri: unul pentru zi de zi și unul pentru ocazii speciale. Anul acesta mi-am propus să le consum pe acestea patru: Blue Angel - pentru că nu e genul meu, Incandessence - pentru că îl am de ceva timp, J`adore - deși îmi place mult de tot, mai are 1/5 și îl folosesc din an în paște, La Vie est Belle - pentru că îl am de vreun an și nu l-am folosit decât de câteva ori.
A doua categorie - rujurile. Acestea sunt rujurile pe care le am de câțiva ani, de aceea vreau să le consum. Pentru 2017 mi-am propus să micșorez colecția și să încerc să cumpăr unul nou doar dacă mi se termină o nuanță anume. Nu îmi place să experimentez cu rujurile, drept urmare în colecția mea am: un roz, un roșu, un portocaliu, un roz mat, un nude și alte două produse care nu le menționez aici pentru că sunt pe terminate și nu va trebui să mă axes pe acestea. Cele două din stânga sunt un roz drăguț  și un nude perfect, ambele de la Oriflame, vreau să le consum pentru că au ceva timp de când sunt la mine. Rujul de la Nyx cred că e pe jumătate consumat, cu siguranță îl mai procur, iar cel de la Avon, roșu e atât de rar folosit încât e aproape nou. Vreau să mă axez pe acesta în anul 2017. Ultimul ruj e un portocaliu de la Color Trend, tot Avon - o nuanță plăcută, dar care m-a cam plictisit. Deja am cu ce să-l schimb.
A treia categorie - ojele. Cred că am vreo 30+, inclusiv câteva cam de aceeași nuanță - de exemplu albastrul regal, gri și corai. Nu mă întrebați de ce, dar nu știu cum mi-a venit ideea să cumpăr două oje cu nuanțe aproape indentice. În fine, în poză sunt oje care a) m-au plictisit, b) am două aproape la fel, c) încep să se smântânească, d) nu prea le folosesc. Având în vedere că o manichiură stă fixată pe unghiile mele bine mersi și cinci zile, ojele nu se consumă foarte repede. Nu mă mint că le voi finisa pe toate acestea până la finele anului, dar dacă consum 1/3 din ele voi fi foarte fericită. Mai am accesorii precum stickere și benzi, pe care e imposibil să le folosesc toate-toate într-un an, dar aș vrea să le utilizez mai des.
A patra categorie - o amestecătură cu de toate. În primul rând, am o bază pentru fard de pleoape de la Avon care nu se mai termină. Îmi place, se comportă foarte bine pe pleoapele mele, fixează machiajul, dar am impresia că e infinită; plus că o am deschisă de ceva timp. Aș vrea să o consum până expiră, dar este foarte foarte spornică. Al doilea produs e o paletă de la Marionnaud, sau mai bine zis ce a mai rămas din ea: fardurile de pleoape. Blush-urile și rujurile care erau în aceasta au fost utilizate, fardurile în schimb sunt foarte spornice și refuză să se termine. În plus, am culori pe care nu prea le folosesc - a se vedea în poză. Știu că nu am cum să o termin până în 2018, dar din cele 36 de nuanțe aș vrea să consum vreo 10. Ultimul produs din poză e fondul de ten de la Miss Sporty, care mi s-a părut prea dens, așa că l-am amestecat cu o cremă și am creat un BB cream. Astfel de la un volum de 30 ml am făcut vreo 70 și pentru că a trecut vara, nuanța a devenit cam închisă pentru mine. E și acesta un produs spornic și am o vagă impresie că dacă fac o pauză și reiau utilizarea lui în primăvară, tot nu-i dau de capăt. Dar îmi voi da silința.
Ca să fac un rezumat, în 2017 îmi propun să termin:
3/4 parfumuri - nu cred că îl voi finisa pe cel de la Lancome;
4/5 rujuri - cel roșu de la Avon sigur va trece în Project Pan 2018;
?/10 oje - să văd câte reușesc să consum;
?/36 farduri - alea albastre și verzi mai mult ca sigur rămân pentru la anul; 
1/1 fond de ten;
1/1 bază fard.
Progresul meu îl puteți urmări pe contul meu de Instagram - voi încerca să postez măcar lunar. Nu voi scrie pe blog despre, nu voi face câte un raport lunar, dar voi face un raport la finele anului. Dacă vă interesează acest proiect, vă invit să vă alăturați comunității, eventual să postați cu hasthag-ul #projectpanromania - să vă pot găsi și admira :)
Ce planuri în legătură cu produsele de beauty aveți pentru 2017? Vă doresc un an plin de împliniri, realizări, sănătate și descoperiri cosmetice plăcute și utile!

Comentarii