Coral - Dizolvant fără acetonă pentru lac de unghii cu efect hidrantant

Bună tuturor, eu sunt Elena, stăpâna măsuței de machiaj și astăzi voi vorbi despre...

Dizolvant pentru lac de unghii!

Deoarece ați văzut că sunt adepta a numeroase modele pe unghii, sunt o persoană interesată în folosirea unor produse decente, care să nu îmi transforme unghia într-un vis urât. De aceea, am cutreierat mult și bine piața dizolvantelor și am găsit, într-un sfârșit, un produs care să îmi placă. Acesta se numește Coral de la Delia (nu e cântăreața, e o firmă poloneză) și promite că nu conține acetonă și pe lângă acest aspect, oferă hidratare.
 Eu sunt mai sceptică de felul meu și am decis să folosesc acest produs pe un termen mai lung ca să mă pot pronunța. În prezent sunt la o a doua sticluță de acest dizolvant și achiziționarea acesteia a fost influențată de mai mulți factori:
- dizolvantul vine într-un ambalaj de toată frumusețea - cu pompiță, care este preferata mea. Dacă la produsele de îngrijire, creme, ape micelare și alte din astea pompița era un plus deoarece oferă un anumit grad de sterilitate a produsului, în cazul de față pompița joacă un rol important în ceea ce privește dozajul și comoditatea de a folosi acest produs. Eu mai folosesc pensule înmuiate în soluție ca să elimin oja de pe degete - deoarece sunt foarte îndemânatică - iar pompița respectivă este potrivită pentru astfel de acțiuni;
- nu distruge unghia, cel puțin nu prea mult;
- șterge cu ușurință oja mai veche de 5 zile de pe unghie, dar și oja de pe piele - a se vedea capitolul Elena este foarte îndemânatică când folosește oja;
- nu trebuie folosită o cantitate industrială pentru a șterge o unghie - excepție face oja cu sclipici 10 kg/1 g de ojă;
- cantitatea în care vine - 150 ml - este sufucientă pentru vreo 3-4 luni - în funcție de cât de des vă (re)faceți manichiura.
 Ar fi un minus - dizolvantul are un miros foarte puternic de ceva ce seamănă cu acetona. Nu pun mâna în foc că ceea ce scrie pe etichetă este adevărat - cum că nu ar conține acetonă - așa că nu știu ce să cred despre miros. Un alt minus este lipsa hidratării pe care o oferă acest dizolvant, dar pe de altă parte nu văd cum ai putea hidrata o unghie căci e keratină (aproape) pură și efectul hidratant, dacă există, s-ar resimți doar la rădăcină. Nu știu dacă dizolvantul respectiv nu mă afectează negativ pentru că este de calitate sau pentru că eu folosesc produse decente și mai fac ”măști” cu ulei de argan sau suc de lămâie, dar per total este un produs ok.

Impresii:  
 
În concluzie, Coral este un produs decent pentru prețul său - e până în 10 lei în Carrefour - îndepărtează oja cu grijă, fără a usca unghia și fără a o transforma într-o monstruozitate post-ojă. Efectul hidratant promis nu se resimte, iar camera se umple de miros de acetonă - ceea ce nu împiedică efectul benefic asupra ojei vechi și crăpate, care dispare repejor cu ajutorul unei dischete.

Voi ce fel de dizolvant pentru lac de unghii folosiți? Aveți un produs mai bun? Sunt deschisă la propuneri! O zi minunată vă doresc!

Comentarii

Trimiteți un comentariu