Rutina mea de îngrijire a tenului primăvara

Bună!
Astăzi în Iași este o vreme urâtă, m-am trezit la șase datorită vântului și a ploii, așa că ziua s-a adeverit a fi lungă. Dacă tot am fost trezită cu dimineața-n cap, am reușit să fac destul de multe lucruri și m-am gândit, printre altele, să vă povestesc un pic despre rutina mea de îngrijire a tenului pe care am urmat-o primăvara.
Vă vorbesc despre ultimele trei luni pentru că produsele pe care le-am folosit sunt testate de mine și pe mine, le-am folosit destul de mult ca să pot să-mi formez o părere solidă și să văd dacă tenul meu mixt a apreciat anumite componente cosmetice. Să încep cu poza de grup, ca de obicei:
Par multe, par puține? Pentru mine, sunt exact câte trebuie să fie. Am inclus produse de curățare a tenului, de îngrijire, protecție solară, hidratare și tot tacâmul. În articolul de azi mă voi axa strict pe îngrijirea tenului, așa că dacă sunteți curioase despre ce produse de machiaj folosesc, vă invit să trageți cu ochiul aici.
Voi începe cu produsele pe care le folosesc imediat ce mă trezesc sau înainte de culcare:
Spuma pentru demachiere A. C Control de la Lioele. Este a treia sau a patra pe care o folosesc și în continuare, sunt foarte mulțumită de calitatea produselor de skincare de la Lioele. Îndepărtează bine machiajul seara și curăță pielea în profunzime.
Săpun The Purifier de la Jovis. Despre săpunurile Hand Made, Cruelty Free și produse local v-am povestit într-un articol anterior. Între timp, am ajuns să îl folosesc pe acesta, The Purifier, în fiecare dimineață. Este blând și curăță bine pielea, face destulă spumă și se consumă relativ încet. Nu este cel mai fotogenic săpun, dar în compoziția sa intră numai ingrediente destinate îngrijirii pielii, așa că noi doi ne înțelegem de minune.
Mască pentru față Love Nature Smoothie Face Mask de la Oriflame. Are un miros foarte plăcut, de coacăze și o folosesc cam o dată pe săptămână. Ideea este că aș vrea să o consum mai repede, pentru că o am desfăcută de ceva timp. 
Toner cu argilă de la Alverde pentru ten mixt. Mi-a plăcut mult acest toner bifazic - trebuia agitat înainte de utilizare. M-a ținut mult și l-am terminat relativ recent. La ultimile utilizări, pe față rămânea o urmă de argilă, pentru că a rămas mai multă pe fundul recipientului decât partea lichidă. Am cumpărat deja un alt toner, tot de la Alverde, dar care nu este destinat tenului mixt. Vă voi povesti la sfârșitul verii cum ne-am înțeles.
Cremă pentru ochi de la Alverde cu extract de albăstrele(?). Nu mai știu exact ce extract floral are, dar e o cremă foarte spornică și cu un ambalaj care permite să iei atât produs cât îți trebuie. Îmi hidratează pielea de sub ochi și îmi place să o aplic doar seara, pentru zi mi se pare că încarcă un pic zona de sub ochi.
Ser cu acid hialuronic Dr. Ampoule de la Lioele. Deși nu este destinat pielii mixte, eu m-am înțeles foarte bine cu acest ser. L-am aplicat mai mult seara și s-a văzut. Pielea mea este mai hidratată și e necesară doar o picătură pentru o aplicare. Din păcate, s-a terminat și am ajuns să-mi iau un alt ser, de la altă firmă, care nu îmi place în mod special. Când îl termin, revin la Lioele (mai ales că sunt o companie Cruelty Free!).
Apă micelară de la Alverde. Este a doua pe care o folosesc din această gamă, cu extract de limetă și măr. Îmi place, e ieftină și spornică, are grijă de pielea mea, o și hidratează (ce-i drept, foarte puțin). Momentan nu vreau să încerc altceva, pentru că noi două ne înțelegem foarte bine.
Spray protecție solară cu SPF 50 de la Oriflame. Acest produs nu este destinat neapărat feței, ci corpului și este, cu siguranță, un produs bun de folosit la plajă. Eu îl aveam de un an și pentru că mi s-a terminat crema cu protecție SPF, am decis să improvizez și să-l folosesc pe față. Dau câteva puf pufuri pe dischetă și apoi întind produsul pe față. Nu am avut probleme cu menținerea fondului de ten, mi se pare că protejează destul de bine față de acțiunea razelor solare și nu „bruiază” alte produse pe care le aplic pe față. Singurul minus este că dacă îl aplic pe corp, ajung să pătez parchetul - devine uleios, așa că prefer să nu îl folosesc ca atare, ca spray. Nu știu cât mă va ține, dar odată ce-l termin, voi căuta o alternativă Cruelty Free. Aveți vreo recomandare pentru mine?
Și nu în ultimul rând, balsamul de buze ice cream de la veryme. E un balsam cu efect răcoritor, care, teoretic, mărește vizual buzele. Nu face lucrurul acesta, dar oferă un grad bun de hidratare și efectul mentolat îl face plăcut în această perioadă. Mai am un pic și-l termin și pot să spun că a fost o experiență interesantă.
Acestea sunt produsele pe care le-am folosit primăvara aceasta. O parte dintre ele au trecut în vară, o parte voi reuși să le termin, o parte nu, dar cu siguranță vă voi spune în septembrie cum ne-am înțeles și ce produse am înlocuit și cu ce.
Până data viitoare, vă pup și nu uitați - protejați-vă pielea!

Comentarii